White Jade River      
maart 2020      


In maart 1987 bouwde meester Wei Chueh (wei dzjwee) in Taiwan de Lin Quan Chan-tempel. Bij zijn eerste grote optreden na een terugkeer uit de VS, op het terrein van de Kuang Te Temple in het zuiden van het eiland, liet hij zich een "ik ben blij dat ik weer thuis ben en in mijn eigen taal kan communiceren" ontvallen. De aanwezigen lachten en waren blij, een van de Vier Grote Bergen van het taiwanees-chinees-mahāyānistische boeddhisme was op honk teruggekeerd, en dat was goed.

In maart 2013 kwam een tempel in deze cluster van tempelnederzettingen in Rome gereed. Ieder jaar wordt dit op 31 maart herdacht.

De Lin Quan (lin kwàn) op Taiwan is een van de tempels die een museum hebben ingericht. De tentoonstelling waar kalligrafieën van uitspraken door Huangbo (hwangbó) te zien waren is inmiddels gesloten, maar tot augustus kan de bezoeker een tentoonstelling zien van kunstvoorwerpen, uiteraard veel beelden, uit metaal. De tentoonstelling heeft de titel meegekregen "Waar het hart naar verlangt, daar volgt het lichaam."
De bovenste foto is die van de romeinse nederzetting; de onderste foto is die van de Huangbo-tentoonstelling.
Nieuws over Boeddhisme is een productie van White Jade River, Instituut voor Boeddhisme.
De paginas bestaan sinds december 2004.

Stichting onder nummer 20138036.