White Jade River      
september 2019      


■ Dat de boeddhistische niet de oudste tempel van Singapore is, werd duidelijk toen op 10 augustus tegelijk de nationale feestdag werd gevierd als wel het 200 jaar geleden aan land komen van wie "Raffles" wordt genoemd, een Brit die het eiland uit de handen van Hollandse settlers sloeg om er een britse kolonie van te maken.
Hoezeer zo'n viering — 200 jaar — een gefabriceerde geschiedenis is vertelden al die Singaporeans in een op die dag uitgezonden BBC-documentaire. Naast Raffles was er nog een Brit, of Schot, die de machtstrijd met zijn bekende landgenoot verloor en vertrok. En op het moment dat Raffles aan land kwam was Singapore niet "het slaperige vissersdorpje" zoals het in de geschiedenisboeken staat, maar de vestigingsplaats waar 300 jaar daarvoor al maleisische koningen de scepter zwaaiden, met alle culturele nalatenschap van dien.
En wat er dan voorafging aan die bovengenoemde oudste tempel, was een daoÔstische of chinese volkstempel, meer een "tong" in het cantonees, een cultureel centrum-annex-tempel waar de nog steeds geŽerde Tan Tock Seng medeverantwoordelijk voor was.Nieuws over Boeddhisme is een productie van White Jade River, Instituut voor Boeddhisme.
De paginas bestaan sinds december 2004.

Stichting onder nummer 20138036.