White Jade River      
januari 2021      


■ Op 2 januari belegt de Jōdō Shinshu-sectie van het Reine Land-boeddhisme ceremoniën in herinnering aan het overlijden van de stichter van die stroming, Shinran Shōnin. De Spokane Buddhist Temple in Amerika verklaarde vorig jaar wat Hōon-kō betekent, de naam voor die ceremonie: hōon betekent dankbaarheid betuigen, en staat voor "de betekenis verduidelijken", en ook voor "samenkomst".

■ Doorgaans laten we de berichten over vandalen-gekkies die tempels als doel hebben gekozen maar voorbijgaan: ze sporen niet; dat is zielig, maar geen reden om hen een platform te geven. Maar wanneer er zes op een rij in Los Angeles worden aangevallen, loopt het toch een beetje de spuigaten uit. "Jesus", werd er op de beelden in Little Saigon gesprayed. Tjeezus!

■ Het gebouw van de Enmanji Buddhist Temple in Sebastopol, Californië, een Reine Land-vestiging, werd in 1928 vanuit Japan naar Sebastopol getransporteerd, en kreeg in 1934 een definitieve plek.
Via Go Fund Me is het bestuur nu fondsen aan het werven voor een uitgebreide opknapbeurt van het gebouw dat in de Kamakura-stijl is opgetrokken.

■ Mahāyāna in Amerika

Terug naar de voorpagina

naar het White Jade River-blog

Words in picture-blogNieuws over Boeddhisme is een productie van White Jade River, Instituut voor Boeddhisme.
De paginas bestaan sinds december 2004.

Stichting onder nummer 20138036.