White Jade River      
oktober 2021      


■ De Lingyèn-tempel, voluit LingYen Mountain Temple, in de canadese plaats Richmond, niet ver van Vancouver, is een van de grootste op dat continent, en bestaat nog niet zo heel lang. Richmond News van 3 september liet weten dat de gemeenschap uitbreidingsplannen heeft aan de "Highway to Heaven", zoals het genoemd wordt (als wij christenen het over "hemel" hebben, dan hebben zij dat ook, dat is vanzelfsprekend).
Opvallend in het bericht is dat er bezwaar is aangetekend, of althans dat er ongerustheid is over onderwijsactiviteiten. De meeste religieuze instellingen hebben ook een school, en dat, dat wil zeggen, de eventuele verkeersoverlast, willen de bewoners van Richmond liever niet.
Nu zal LingYen een onsite opleidingsfaciliteit voor chinees-etnische monialen in de mahāyāna-stroming hebben, maar dat levert geen verkeersoverlast op. De dorpelingen zouden nog bezwaar kunnen hebben tegen de dharma-klasjes die doorgaans op zondag worden gehouden, op het uur dat anderen ter kerke gaan. Of dat een zoveelste hobbel op de weg gaat worden zullen we zien.
■ LingYen in Canada

Terug naar de voorpagina

naar het White Jade River-blog

Words in picture-blog

twitterNieuws over Boeddhisme is een productie van White Jade River, Instituut voor Boeddhisme.
De paginas bestaan sinds december 2004.

Stichting onder nummer 20138036.