mei 2022      

  Nieuws over boeddhisme■ Ik weet niet goed wat te maken van dit artikel van de hand van Ann Gleich die samen met een vriendin-studiegenoot een studierichting lijkt te hebben opgericht met de naam "critical race theory". Het is een zeer amerikaans initiatief waarvan ik niet verwacht dat dit ook aan europese universiteiten leeft — wellicht met uitzondering van kleine groepjes in het op alle fronten dwarse Frankrijk.

Het artikel is voor diegenen die niet in die groepstaal geschoold zijn moeilijk te lezen, maar de intentie achter het artikel lijkt te zijn om nog verder te duiken in de wereld van "witte boeddhisten" in de VS en de door de twee daar waargenomen trend (of uitzondering, ik weet het niet) naar anti-woke en conservatisme op alle terreinen.

Ann Gleich schrijft onder de kop "Reactionary White Buddhists Have Joined The Fight Against Critical Race Theory":
"Brenna Grace Artinger and I have charted the emergence of a broad spectrum of "anti-woke" white Buddhists who have attempted to delegitimate and derail racial justice work. We organize these anti-social justice Buddhists into three distinct but overlapping categories: Reactionary Centrists, the Buddhist Right, and alt-Right Buddhists."
■ Critical race theory VS

Terug naar de voorpagina

naar het White Jade River-blog

Words in picture-blog

twitterNieuws over Boeddhisme is een productie van White Jade River, Instituut voor Boeddhisme.
De paginas bestaan sinds december 2004.

Stichting onder nummer 20138036.