White Jade River      
maart 2021      


Die opvatting wordt in het westen kennelijk niet door alle neo-boeddhisten of proto-boeddhisten gedeeld. Uit een bericht in de Stuttgarter Nachrichten van 11 januari 2021 leren we dat een duitse initiatiefnemer van het himalaya-boeddhistische Sakya Dechen Ling een begraaf- of herdenkingplek heeft bedacht op het Dornhalden Friedhof in Stuttgart. Wolfgang Staufner vindt dat een prima plek omdat daar immers tijdens WOII dienstweigeraars zijn doodgeschoten, en er ook een paar RAF-terroristen zijn begraven. "Dus dat past bij ons idee", vindt Wolfgang.
De schrijver van het artikel maakt er een beetje de kachel mee aan: "hij heeft al een boeddhabeeld". Maar voorts moest het stadsbestuur de plannen nog goedkeuren.

Op enkele van de fotos van Sakya Dechen Ling, een vestiging langs de semi-monastieke Sakya-lijn, dus, zien we Wolfgang aan de zijde van, of eerder, hij buigt zich over een heel jonge rood-en geel geklede voorganger (als je 't even niet meer weet, vraag het dan maar aan mij, hoor). Die zal Wolfgang's initiatief ongetwijfeld zien als een goed middel om contact met de westerse samenlevingsvorm te zoeken en te vinden.
■ Stuttgart

Terug naar de voorpagina

naar het White Jade River-blog

Words in picture-blogNieuws over Boeddhisme is een productie van White Jade River, Instituut voor Boeddhisme.
De paginas bestaan sinds december 2004.

Stichting onder nummer 20138036.