White Jade River      
december 2021      


■ Het is alweer een paar maanden geleden, maar de oostenrijkse boeddhistische vereniging heeft na de dood van de vorige voorzitter een dubbel-voorzitterschap gekregen. De ene voorzitter is yoga-aandachtsmeditatielerares Mag. Erika Erber, en de ander is Mag. Erich Leopold, een financieel expert die vice-voorzitter is geworden.
Het "Mag." is een afkorting van Magister Artium. Er is een tijd geweest dat in Wenen iedere heer in driedelig kostuum en hoed "Herr Doktor" werd genoemd.
Alle grapjes terzijde zien we aan dit nieuwe voorzitterschap waar in Europa bepaalde boeddhisme-opvattingen heen gemuteerd worden. We moeten dan misschien in dat opzicht het Falun Gong/Falun Dafa gelijk stellen aan de yoga-aandachtsmeditatie van bv. Ms. Erber. Zou moeten kunnen. Echter wanneer de kennis van de bron verloren gaat, of is gegaan, is er ook niets meer dat gemuteerd kan worden; dan verzint ieder meisje haar eigen levenschouwingkje.

Zoals dat in Nederland het geval is geweest zullen de traditionele boeddhistische organisaties, de Thai, de Cambodjanen, de Vietnamezen, de Chinezen, nominaal lid zijn van deze vereniging — men wil geen stof doen opwaaien. Maar daar zal het dan ook wel bij blijven, tenzij we een dag na het verschijnen van deze nieuwsbrief een bericht krijgen waarin men probeert het tegendeel te bewijzen. Dat komt voor, zoiets.Nieuws over Boeddhisme is een productie van White Jade River, Instituut voor Boeddhisme.
De paginas bestaan sinds december 2004.

Stichting onder nummer 20138036.