White Jade River      
november 2019      


Het werk had medio oktober tijdens een veiling bij Bonhams in Londen 50,000-70,000 moeten opbrengen.
De Afghaan met de lange naam zou, hoewel zijdelings, bekend zijn geworden van de "slag bij Pánipat" in de nu deelstaat Haryana. In feite wordt er gesproken over drie rondes waarvan de laatste in 1761 werd gestreden. In die tijd is Wales met verf en penseel aan de slag gegaan.

Nur al-Din (of Nur ud-Din) wordt, zij het ook zijdelings, genoemd door Stephen P. Blake in "Shahjahánabad - The Sovereign City in Mughal India 1639-1739" (2002). Shahjahánabad is deel van Old Delhi.

Wales werd uitgenodigd de grottempels van India te tekenen. Daar heeft hij zich ijverig op toegelegd. Zijn weergaven van de verschillende grotten, bijvoorbeeld die van Ellora, zijn net zo "opgepimpt" als de portretten die hij van deze en gene maakte.
Hoe in India de boeddhistische stand van zaken in die 18de eeuw was, wordt geïllustreerd door Wales' weergaven van verschillende grottempels die, in navolging van arbeid verricht door jaïns en boeddhisten, door en voor hindus werden uitgehouwen. Een voorbeeld toont Wales' weergave van de Elephanta-grotten.Nieuws over Boeddhisme is een productie van White Jade River, Instituut voor Boeddhisme.
De paginas bestaan sinds december 2004.

Stichting onder nummer 20138036.