White Jade River      
april 2021      


■ Bij Time Out noemen ze het "sam jou dji" (Samyouji), en bij de tempel zelf heet het Samyouzi. Klein verschil, maar een verschil tussen een "japanse" en "chinese" uitspraak van, in het nederlands, "tempel", ongeveer: djie resp. zhù.
In ieder geval is de Samyou overgegaan tot het aanbieden van de mogelijkheid tot same-sex-huwelijken. De waarschijnlijk Shin-tempel, dus een in een van de Reine Land-stromingen, heeft er een "boeddhistische" ceremonie voor bedacht, en zeker is dat dit in corona-tijd een van de mogelijkheden is om financieel het hoofd een beetje boven water te kunnen houden.
In ieder geval zal dit een van de weinige, zoal voorlopig niet de enige tempel zijn waar dergelijke LGTB++++ stellen terecht kunnen.

Op of juist voor 17 maart besliste een Hof in Sapporo dat de overheid er onjuist aan had gedaan same-sex-huwelijken niet te erkennen als gelijkwaardig aan de gebruikelijke huwelijksverbintenissen. Die gelijkwaardigheid niet erkennen was in tegenspraak tot de Grondwet, zo besloot het Hof.
Met het gelijktrekken van de twee soorten huwelijksverbintenissen is Japan de laatste in de Groep van Zeven.
Japan

april 2021:
Ryan Norrbom verschafte de komende Japan-reiziger een goede handleiding voor het bezoek aan boeddhistische tempels en shintō-schrijnen. Hij schreef dit in het kader van het verzamelen van stempels, een nieuwe hobby, zo te zien, en een aardige aanleiding, schrijft hij, om ook eens een bezoek te brengen aan tempels en schrijnen die anders maar voorbijgereden worden.

Terug naar de voorpagina

naar White Jade River-blog

Words in picture-blogNieuws over Boeddhisme is een productie van White Jade River, Instituut voor Boeddhisme.
De paginas bestaan sinds december 2004.

Stichting onder nummer 20138036.