juni 2022      

  Nieuws over boeddhisme■ Al in februari van dit jaar werd de bouw van een koreaanse tempel in Lumbini aangekondigd, dus in principe een mahāyāna-tempel ook al zagen we op krantenfotos uit mei dat deze aankondiging werd bijgewoond door een theravāda-monnik. Aan dit project, dat zal verschijnen onder de noemer "One Million Vows Assembly", wordt nog gewerkt.

De Korea Herald van 18 mei toonde een "birds-eye view" van het op 21 mei officieel geopende complex, niet in Nepal, maar in Bodhgaya. De tempel die de naam Bunhwang-sa heeft gekregen, zo genoemd naar de tempel die in Korea werd gebouwd in opdracht van koningin Seondeok (reg. 632 - 647), heeft zo'n $3.9 miljoen gekost, nog afgezien van het bedrag waarmee supporters van de grote tempel in Korea, de Tongdo-sa daarvoor een 6,600m2 hadden aangekocht.
De opening heeft op 21 mei plaatsgevonden in aanwezigheid van het hoofd over de Jogye Orde die kort daarvoor het stokje van zijn voorganger had overgenomen. Op 24 mei verscheen een video waarop we de koreaanse gezant naar India zagen, en een groot aantal burgers en monniken uit alle mogelijke tradities die de feestelijkheid bijwoonden.
Nieuws over Boeddhisme is een productie van White Jade River, Instituut voor Boeddhisme.
De paginas bestaan sinds december 2004.

Stichting onder nummer 20138036.