februari 2023      

  Nieuws over boeddhisme■ "Aaron", die op zijn Youtube-kanaal (waarmee hij aardig aan het binnenlopen is want heel veel bezoekers) bijna dagelijks verslag doet van Scientologie — de verdwenen vrouw(1) van de huidige leider en andere wondere werken — citeerde uit een nieuw Scientology-boek dat voor de mexicaanse markt bestemd is. Het moet de aanzet geven tot de bouw van een nieuw Scientology-gebouw in Mexico. (Laten we hopen dat de wijze president Lopez-Obradór daar een stokje voor steekt.)
Er staat ook een pagina in Hubbard's eigen handschrift in over die tien bergen/vulkanen, stikkend van de spelfouten. Bv. Aawaii (= Hawai-i). (Er is nog een andere pagina over Hubbard's bibberig handschrift. Dyslexie?)
En o, die tien zijn volgens Hubbard 75 miljoen jaar oud. Feit is dat enkele van de 10 bergen geen vulkaan hebben, en dat Mt. Shasta, ook op de lijst, 1 - 2 miljoen jaar oud is.

Nou goed, heel, heel lang geleden gebruikte Xenu dus waterstofbommen om die vulkanen op te blazen.
Een commentaar bij Aaron's praatje werd geleverd door een ex-Scientology-aanhanger die ook dat OT3-level heeft gedaan. Citaat:
"Het is een 'geheim' dat Xenu's 'DC-10 vliegtuigen' in feite duizenden intelligentie hebbende, vliegende, groene Slangen waren die de bevroren Markab thetans in hun buik meedroegen die ze dan vervolgens uitspogen boven die aardse vulkanen. Dus Xenu was dan eigenlijk Heer Slang, hij regeerde. Hij was niet een mensachtige gast."(2)

Dat is toch super-vrolijk, of misschien ook wel super-triest wanneer we zien dat soortgelijke onzin opnieuw rondgaat onder een deel van de westerse bevolking — jongens en meisjes met veel vrije tijd — die niets en niemand meer vertrouwen, en overal complotten zien, gesmeed door onmenselijken.


(1) Tijdens de uitreiking, 10 januari, van de Golden Globes in het Beverly Hilton Hotel, uit te reiken aan o.a. Tom Cruise, bekende scientologist die zijn prijzen steevast terug stuurt uit protest want er zijn zo weinig zwarte winnaars, kwam presentator Jerrod Carmichael "on stage" met drie van die globes en stelde voor deze door Tom verondersteld teruggestuurde dingen dan maar in te ruilen voor de zoek zijnde bedoelde dame, Shelly Miscavige. Het schijnt een dingetje te zijn in de VS.

(2) Nou komen groene slangen, kleintjes, in de VS vrij veel voor. Ze zitten in parken en tuinen, zijn volstrekt ongevaarlijk en inmiddels een beschermde diersoort. Maar het kan zijn dat Hubbard wel eens zo'n beest heeft gezien, en een koortsachtige geest kan daar dan mee aan de haal gaan.
Een ander commentaar zegt: "Ik woonde 11 jaar in de stad Mount Shasta (base city). Iedere keer wanneer een lensvormige wolk boven de bergtop hing waren er die wisten dat hier "aliens" in verborgen zaten die de berg aan het binnendringen of uitgaan waren. Echt waar!"Nieuws over Boeddhisme is een productie van White Jade River, Instituut voor Boeddhisme.
De paginas bestaan sinds december 2004.

Stichting onder nummer 20138036.