oktober 2023      

  Nieuws over boeddhismeThich Tam Tri is al langer in Japan. Daar staat ze haar expat-landgenoten bij die daar werken, of er als gepensioneerden zijn achtergebleven. De Asahi bericht over een uitbreiding van tenminste de tempel, en wellicht ook de activiteiten.

Ari Hirayama — die de moniaal "Tri" noemt, en niet tenminste "Tam Tri", of nog liever "Thich" — schrijft dat de grondwijdingsceremonie voor de "Tokyo Dai-on-dji" in juli 2022 plaatsvond. Uit het artikel moeten we begrijpen dat nu pas de bouw is aangevangen van het gebouw in de buurt van het JR Ayase Station. Dat wordt dan een vervanging van een eerder bouwwerk dat onderdak bood aan jonge Vietnamezen die in hun vrije tijd nergens anders naar toe konden, en er werden uitvaart-riten gehouden.
Tokyo telt ca. 176.000 vietnamese arbeiders.
Japan

Even onthouden:
Wanneer de japanse mens over zijn land spreekt dan zegt z/hij "Nihon". "Japan" is een westerse verbastering.


oktober 2023:
Ryan Norrbom verschafte de komende Japan-reiziger een goede handleiding voor het bezoek aan boeddhistische tempels en shintō-schrijnen. Hij schreef dit in het kader van het verzamelen van stempels, een nieuwe hobby, zo te zien, en een aardige aanleiding, schrijft hij, om ook eens een bezoek te brengen aan tempels en schrijnen die anders maar voorbijgereden worden.

Terug naar de voorpagina

naar White Jade River-blog

Words in picture-blog

mastodonNieuws over Boeddhisme is een productie van White Jade River, Instituut voor Boeddhisme.
De paginas bestaan sinds december 2004.

Stichting onder nummer 20138036.