juli 2024      

  Nieuws over boeddhismeIn een enkel moment van "even onder ons" vertelde wijlen de stichter van de taiwanese Fo Guang Shan-gemeenschap dat hij wel eens moeite had een goed onderkomen, d.w.z. een juiste bezigheid te vinden voor de vele zeer getalenteerde vrouwelijke monialen die zich bij zijn stroming aansloten.

Vandaag zien we dat een van hen, Miaoshiang shih (shih = afkorting van fashih) abdis is geworden over een tempel in Berlijn, in de Ackerstrasse, een beetje een achteraf-buurt die door de FGS-nieuwbouw een oppepper heeft gekregen.

In wat nu de Fo Guang Shan Community Temple is geworden, cultiveerde Miaoshiang fashih al zo'n 30 jaar, samen met 2 of 3 andere monialen. Ze heeft een en ander dus niet cadeau gekregen, maar heeft in die tussentijd wel voldoende inzicht gekregen in de berlijnse maatschappij en cultuur om daarmee om te kunnen gaan, denk ik zo.

Op 23 juni heeft de huidige hoofdabt over de FGS-vestigingen, de eerw. Hsin Bau, het pand in Berlijn officieel geopend. Men verwachtte dat niet iedereen in het gebouw zou passen, en dus werden er stoeltjes in de achtertuin klaargezet, met een groot scherm waarop de ceremonie gevolgd kon worden.

■ Fo Guang Shan in Berlijn

Terug naar pagina

Terug naar de voorpagina

naar het White Jade River-blog

Words in picture-blog

mastodonNieuws over Boeddhisme is een productie van White Jade River, Instituut voor Boeddhisme.
De paginas bestaan sinds december 2004.

Stichting onder nummer 20138036.