White Jade River      
juli 2020      


■ Lahaul-Spiti in de deelstaat Himachal Pradesh was op 12 juni nog de enige plek in India waar COVID-19 nog niet was doorgedrongen. Dat wilden de inwoners zo houden. De van buiten komende minister van landbouw werd tegengehouden en verzocht eerst 14 dagen in quarantaine te gaan voordat hij verder zou reizen. De minster lichtte zijn hielen.
Alle gompas in Spiti, zo liet The Statesman van 17 maart weten, haddende deuren voor bezoekers gesloten. Spiti is een van die streken waar tibetaanse boeddhisten zich buiten Tibet zelf hebben gevestigd.

■ Onder de foto van een boeddhabeeld in de chinese mahāyāna-stijl schreef Apàrna Bánerdji (Banerji) een artikel over overblijfselen van het boeddhisme in Ayódhya dat in de boeddhistische canon beschreven wordt onder de naam Sakéta.
verder

■ Al in 2014 werd er gediscussieerd over de vraag of de Tirumala-tempel in de deelstaat Andhra Pradèsh oorspronkelijk een boeddhistische tempel was die later werd omgeturnd tot een hindu-tempel ter ere van een godheid met de naam Balaji (spreek: bala-dji). De discussie er over op Quora is heel interessant.
verder
Nieuws over Boeddhisme is een productie van White Jade River, Instituut voor Boeddhisme.
De paginas bestaan sinds december 2004.

Stichting onder nummer 20138036.