White Jade River      
maart 2021      


■ Het zuidkoreaanse persbureau YNA liet op de laatste dag van januari 2021 weten dat een nieuwe druk gereedgekomen is van de Jikji (spreek: djiek-djie; voluit "Jikji Simche Yojeol"), het voor wat betreft het drukken met losse typen het oudste boek ter wereld.
De Jogye Orde heeft een nieuwe koreaanse en een engeltalige versie uitgegeven. De lezer zal opmerken dat beide bundels op de ouderwetse manier gebonden zijn (foto).
De titel van de "Jikji" werd eerder gegeven als "Het identificeren van de boeddhamind aan de hand van de zen-praktijk", een bundel zen-uitspraken van koreaanse meesters uit het verleden.

Herdrukken van de Jikji werden in achter ons liggende eeuwen gemaakt, en verspreid over de verschillende tempels in Korea opdat de inwoners er kennis van zouden kunnen nemen. Op dit moment is een vertaling naar het frans bijna gereed. Vertaling naar die laatstgenoemde taal heeft een zekere logica omdat de nationale franse bibliotheek betrokken is geweest bij het verwerven van het oorspronkelijke manuscript — dat wel teruggevraagd is door koreaanse overheden, maar waar "Parijs" geen afstand van wil doen.Nieuws over Boeddhisme is een productie van White Jade River, Instituut voor Boeddhisme.
De paginas bestaan sinds december 2004.

Stichting onder nummer 20138036.