White Jade River      
september 2020      


■ Met de grote overwinning (59%) van de Radja-pàksas tijdens de begin augustus gehouden algemene verkiezingen komt een eind aan een korte periode waarin de grondwet van Sri Lanka werd herschreven. De overwinning van de Radja-pàksas staat in een serie van verkiezingsoverwinningen waarin gezeten regeringen worden herbenoemd in een tijd waarin de kiezer, geconfronteerd met de COVID-19 pandemie en de bijbehorende economische malaise, liever op safe speelt: beter een zittende macht handhaven die weet hoe een overheidsapparaat aangestuurd moet worden dan risicos lopen in onzekere tijden.
verder

■ Ter gelegenheid van de nu voorbije verkiezingen kwam het thema ontwikkeling van de stad Kelániya weer ter tafel. Er was al eerder een 10-punts programma vastgesteld waarbij de stad en de omgeving verder ontwikkeld zullen worden met aandacht voor de historische bouwwerken en dergelijke.
De monniksleiding te lande (Mahā Sangha) liet ter gelegenheid van een openbare bijeenkomst op 8/9 augustus weten dat ze dit programma onder de naam "Saubhagye Gewaththa" (Home Garden of Prosperity) ondersteunden.
Kelányia heeft een van de belangrijkste universiteiten op het eiland, met een grote nadruk op boeddhisme-studies en de daarbij behorende bibliotheek waarvan, zo sprak een bhikkhunī, de vloer doorbuigt onder het gewicht.
Nieuws over Boeddhisme is een productie van White Jade River, Instituut voor Boeddhisme.
De paginas bestaan sinds december 2004.

Stichting onder nummer 20138036.