White Jade River      
juni 2020      


Aan het stukje over de zogenoemde Bimaran Boeddha is een voorafje toegevoegd over het beeld dat, volgens het mondeling doorgegeven verhaal, nog tijdens Boeddha's leven zou zijn gemaakt.OMA in Korea

Niet dat het er mee te maken heeft, maar het is toch aardig om te zien dat het nederlandse architenctenbureau OMA (je moet oo èm aa zeggen, en niet oma) een gebouw heeft ontworpen dat, als het er komt, er bepaald uit zal springen. Dat blauw op de gevel, dat noemen ze dan opaal. Dat opaal, dat gaat dan nog, maar de rest van de gevelbekleding ... weet niet hoor, komt een beetje patserig over.

Het paard van Jefferies

En als we in deze tijd van acute doodsangst dan toch een beetje opgebeurd willen worden, kunnen we nog eens kijken naar het paard van A.J. Jefferies. "Ridiculous" grinnikte de uploader, een giller, zeggen wij dan.


Terugkeer van Duryódana naar Cambodja

Op 4 april werden twee zandstenen beelden die in het niet al te verre verleden van Cambodja naar de VS verhuisden gereeedgemaakt voor verzending naar het land van herkomst. De twee Duryódana-beelden, of twee beelden van krijgers die streden aan de zijde van deze held uit het hindu-epos de Mahābhārata kwamen de volgende dag in Cambodja aan en werden verscheept naar het nationale museum.

Rubin Museum of Arts

Twee of drie maanden geleden werd aangekondigd dat het Rubin Museum of Arts in New York de deuren moest sluiten omdat de kosten niet meer op te brengen waren. Rond 6 april werd bekend dat ze nu online gaan met een programma dat "The Rubin Daily Offering" heet waarin dagelijks gedurende 10 minuten iets getoond of besproken wordt dat verband houdt met de collectie Himalayana van het Rubin.

In Berlijn stelde een kunstenaar dan maar zijn "installatie" tentoon aan z'n balcon. Misschien is dat inderdaad nog maar het beste; dan biezebomt het een beetje heen en weer, en daar kan de voorbijganger dan om lachen. Art Daily had de foto op 14 april.

Opgegraven
Tentoongesteld


Terug naar de voorpagina

white jade river-blog

words in picture-blogNieuws over Boeddhisme is een productie van White Jade River, Instituut voor Boeddhisme.
De paginas bestaan sinds december 2004.

Stichting onder nummer 20138036.


>