White Jade River      
maart 2020      


Opgravingen in Chong-qing afgerond

Een chinese overheids-site had op 2 februari het bericht dat in het Jiang-jin District van de stad Chong-qing de archeologische werkzaamheden aan de restanten van een boeddhistische tempel waren afgerond. Al met al werden er zo'n 900 artefacten uit de grond gepeuterd, en kwamen 50 funderingen van gebouwen en graven tevoorschijn, en ook rots-inscripties enbas-reliefs uit tijdperken die gaan van de Tang-dynastie (618-907) tot en met de Qing-dynastie (1644-1911).
De uploaders voegden er geen afbeeldingen ij, dus we moeten het voorlopig even stellen met deze mededeling.

Phra Bahn in Myanmar

Romain Veillon heeft zich gespecialiseerd in het fotograferen van de interieurs van paleizen en kastelen die op instorten staan. Met die fascinatie voor het nog net bestaande heeft hij in Myanmar een serie fotos gemaakt van de site Indein die rond de derde eeuw vC ontstond als een monniken-dorp met omliggende behuizing voor burger-boeddhisten, een phra bahn in het Thais (spreek: prà baaan). Dima Stouhi van ArchDaily toonde enkele fotos van de Indein-expeditie.

He Art Museum


Op tempels en boeddhabeelden is een klein stukje toegevoegd over een nieuw museum in China dat werd ontworpen door Tadao Ando en/of zijn staf.

Opgegraven
Tentoongesteld


Terug naar de voorpagina

white jade river-blog

words in picture-blogNieuws over Boeddhisme is een productie van White Jade River, Instituut voor Boeddhisme.
De paginas bestaan sinds december 2004.

Stichting onder nummer 20138036.


>