White Jade River      
januari 2021      






Korea museum-sluiting

Het National Museum of Korea is een van de cultuur-instituten die vanwege "corona" gesloten is. Op 23 december werd met wat verbazing geconstateerd dat Zuid-Korea zo ongeveer het laatste land is dat corona-vaccins kan gaan inkopen. Misschien is dit een"blessing in disguise"; tegen de tijd dat het wel kan zijn er meer vaccins op de markt en kan er een keuze gemaakt worden op basis van ervaringen elders.

Chinese tentoonstelling in Delhi

Ondanks de wat gespannen situatie tussen India en China — het probleem rond verschillende grensgebieden, "lines of Actual Control" — heeft het Nationale Museum van India (in New Delhi) een 3D-tentoonstelling over boeddhistisch cultureel erfgoed geopend die werd aangeboden door de "Shanghai Cooperation Organisation (SCO)". Dat meldde The Hindu van 30 november 2020. De krant had geen afbeeldingen bij het bericht.

Nederland en Srilankaanse archeologische sites

Tijdens een ontmoeting met de srilankaanse minister van buitenlandse zaken op 23 december deelde de nederlandse ambassadeur Tanja Gonggrijp mee dat haar land een bijdrage gaat leveren aan restauraties aan archeologische sites. Op dat moment werd niet bekend gemaakt welke sites hier aangepakt gaan worden.
Ook op die dag kwam de mededeling dat de jaarlijkse Sri Pada-pelgimage afgelast was vanwege het gevaar van overdracht van het COVID-virus temidden van menigten die elkaar op het nauwe pad niet kunnen ontwijken.
Opgegraven
Tentoongesteld


Terug naar de voorpagina

white jade river-blog

words in picture-blog



Nieuws over Boeddhisme is een productie van White Jade River, Instituut voor Boeddhisme.
De paginas bestaan sinds december 2004.

Stichting onder nummer 20138036.


>