White Jade River      
december 2021      


■ De krant Trouw bracht op 31 oktober een bericht over een van de dochters van oud-president Soekarno van Indonesië. Dat Sukma-wati Sukarno-putri geen moslima meer wilde zijn, daarin staat ze niet alleen. "Indonesië" was wel behoorlijk van zijn stuk toen Sukmawati zich op 26 oktober 2021 op Bali formeel tot het hinduïsme bleek te hebben gewend, zie de foto.
verder

Falun Gong/Falun Dafa op het advertentiepad; "Bitterwinter": katholieke anti-Chinapropaganda

India. Divers nieuws uit Assam en Tamil Nadu, en nieuws over een nieuwe nationale feestdag.

■ Met een aantal expats in de UAE, zeg Abu Dhabi, van bijna 9 miljoen, ca. 80% van de bevolking, heeft het emiraat wetsteksten gewijzigd met betrekking tot huwelijk, scheiding, erfenissen, en zaken als rijbewijzen en alcolholconsumptie. Dat lazen we in onderandere de Cambodian Times.

■ Het aantal Nepali arbeidsmigranten dat naar het land aan het terugkeren is, lijkt zo hoog te zijn geworden dat de nepalese regering er wat mee moet. In een artikl in de Himalayan Times lezen we dat er trainingscentra worden overwogen om terugkeerders uit onderandere India (nog verder) op te leiden, en bovendien gaat men er streng op toezien dat geen Nepali geworven gaan worden om dienst te doen als politie-agent in Qatar.

■ De nederlandse Kamer van Koophandel heeft stichtingen gevraagd hun UBO's bekend te maken, hun "Ultimate Beneficial Owner(s)". De KvK (de nederlandse overheid) wil hun namen en rugnummers weten, hun BSN voozover ze in Nederland wonen, hun geboortedatum e.d., een kopie van hun identiteitsbewijs (in kleur), en hun woonadres. Uiteraard staat dit in het teken van de jacht op "buitenlands geld" waarmee islamitische instellingen zijn gefinancierd.
Ik vind het een en ander nogal op het randje.

■ 24 november. Terwijl het staande leger van Myanmar dorpen langs de grens leeghaalde om de handen vrij te hebben in de strijd tegen regionale strijdkrachten, stroomden honderden vluchtelingen over de grens in de Tak-provincie van Thailand. Dat was niet de eerste keer. Tientallen jaren geleden waren jonge birmese monniken druk bezig om vluchtelingenkinderen tenminste nog wat lezen, schrijven en rekenen bij te brengen. Het houdt maar niet op in Myanmar. Als Boeddha's leer ergens dringend nodig verspreid moet worden onder legerleiding en hun achterban, dan is het in dat land wel, opmerkelijk genoeg.
De 25ste nam Myanmar niet deel aan de ASEAN-conferentie in Cambodja; ze mochten bij een eerdere gelegenheid op strenge afkeuring rekenen, en hadden kennelijk geen zin om opnieuw aangesproken te worden op hun misdaden tegen de menselijkheid.

■ Kunstenaar Julie Green overleed op 5/6 november. Ze werd zestig. Het bericht bereikte Art Daily en andere bladen vanuit New York.
Julie Green is vooral bekend geworden van de beschilderde wandborden waarmee ze verwees naar ter dood veroordeelden, nu eens een portret, dan weer een andere afbeelding. Als collectie is het als het ware het servies voor een soort laatste avondmaal, maar dan voor gevangenen.
Het herinnert aan een ter dood veroordeelde man in de VS. Hij bleek verstandelijk beperkt te zijn. Zijn laatste maal had alles wat hij lekker vond, maar in zo'n grote hoeveelheid dat hij het niet op kon.
— Mag ik het toetje tot na de terechtstelling bewaren?
Een normaal mens zou zo'n man naar een inrichting verschepen, maar hier werd de injectie toegediend alsof er niets aan de hand was.

Ander nieuws

Terug naar de voorpagina

naar het White Jade River-blog

Words in picture-blog


Nieuws over Boeddhisme is een productie van White Jade River, Instituut voor Boeddhisme.
De paginas bestaan sinds december 2004.
Stichting onder nummer 20138036.